Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Blog

Ne feledd, sál sapka, kesztyű!

NETBolt
2022.09.11 07:10
Ne feledd, sál sapka, kesztyű!

Kisgyerekként annyiszor hallottad, hogy „sálat, sapkát, kesztyűt ne feledd”, hogy valószínűleg elhatároztad, felnőttként majd soha nem hordasz ilyesmiket, és hogy soha nem fogod erre kérni a gyerekedet. És most mégis ezt teszed, hiszen félted. Ám féltve is lehet szeretni, íme a legfontosabb téli gyerekruha kiegészítők és azt is elmondjuk, mire figyelj oda a kiválasztásakor!

Milyen a jó téli ruházat?

Olyan amelyik megvéd a megfázástól – tanultuk évtizedekig – de ez nem igaz.
Valójában, ha a gyereked egy szál pizsamában rohanna ki a hóesésbe akkor sem tudna megfázni, mert a megfázást körülbelül 200-féle vírus okozza. Nem a hideg, nem az, hogy fázik, hanem egy vírus. Tehát nem azért kell „jó laposan felöltöztetni” őt, hogy „ne fázzon meg és ne legyen taknyos, ne köhögjön”, hanem azért, hogy ne fázzon, ne álljon fenn a hipotermia, a kihűlés veszélye.
Alulöltözötten a hideg legnagyobb kockázata a hipotermia és a fagyás, mindkettő csökkentheti a szervezet immunrendszerét és bár részben befolyásolhatja a vírusfertőzésének valószínűségét, de nem garantálja azt. A fagyás és a hipotermia önmagában rendkívül veszélyes, súlyos esetben akár halálos is lehet.
Ketté kell választani azonban: a fagyás a bőr és az alatta lévő szövetek megfagyása, amely a bőr hosszan tartó hidegnek való kitettségének következménye. A hipotermia pedig akkor alakul ki, amikor a szervezet gyorsabban veszít hőt, mint amilyen gyorsan termelni tud.
Mindkettő rendkívül veszélyes lehet, és maradandó hatással lehet gyermek egészségére, de nem egyenlő megfázással: éppen amiatt különösen fontos, hogy bármennyire is kér minket, ne engedjünk. Nem a megfázás, a hipotermia az ellenség. 
De hogyan vedd rá amikor te is utáltad? Íme egyenként az elengedhetetlen ruházat és a trükk, hogy
veszi fel!

 

Sál, sapka, kesztyű

Mindenki rémálma, hogy a gyerek kiszáll az autóból és azonnal leveszi a sapkát, a sálat a kesztyűt (vagy nem veszi fel). Mi éppen ezért készítünk Pókemberes, Playstationos, Minecraft-os sapikat, de a szettjeink is menők: találsz Minecraftost,a kislányoknak Elzásat, Micimackókat, vagy Mancs Őrjáratosat.
Azért ilyenek a sapkáink, kesztyűink, mert szeretnénk elkerülni az öltözködés-katasztrófát. Nem tudjuk mikor születtél és hogy mikor jártál oviba/iskolába, de néhány évtizede egyik pillanatról a másikra megjelent a rémálom!
A hosszú bojtos (soha nem értettük minek a bojt) csősapka.

Egy rendkívül ronda, sállal egybekötött hosszú bojtos förmedvény, ami csak az arcodat nem takarta és valójában csak a nyomik hordták. A menők felgyújtották, elszakították, vagy véletlen elhagyták, gyűlöletes darab volt.
Nálunk Peti egész oviban ezt hordta. Nem ő volt a legmenőbb és okozott neki pár rossz napot, és szegény az összes téli fotóban úgy néz ki mintha csak arca lenne.
Ha szeretnéd elkerülni ezt, soha ne adj rá csősapkát, számtalan szupermenő sapkánk van.

 

Pulóver

A pulóver szerepe kettős. Egyrészt a legfelső záróréteg, ami azt jelenti, hogy mintha a valahanyadik bőröd lenne, a testedhez közel tartja a meleget, másrészt rendkívül fontos, hogy divatosak legyenek és kényelmesek. A fiú pulóverrel még nincs is nagy gond, hiszen egy egy kedvenc mesehős, egy egy pasis szín, a divatos szabás éppen elég ehhez. A lányok válogatósabbak, ott már figyelj oda a színre, az anyagora (s pihe puha anyagok szenzációsan kedvesek) és a cuki mesehősre is.
Van szupertippünk: a pulcsit válasszátok ki közösen innen!

 

Kabát

A kabát nem azért örök küzdelem mert nem tetszik neki, vagy mert olyan nehéz lenne kiválasztani, hanem azért, mert súlyos döntést kell meghoznod: bemész egy hipermarketbe, egy fast fashion (kicsit kínai) boltba és megveszed azokat a kabátokat amire nem vágyik, lehet, hogy nem is áll neki jól, de legalább szuperolcsó volt (cserébe minden kisgyereken ugyanilyen lesz) vagy leültök és együtt kiválasztjátok tőlünk. Kicsit drágább lesz, de szupermeleg, menő Disney-s, Harry Potteres, Bing-es, olyan, amit nem a vállára vetve hoz majd haza, hogy (de hát a Natinak is olyan van) nem cserél el véletlenül, hanem büszke lesz rá és imádni fogja.
Nézz szét a ruhakínálatunkban és szerezd meg tőlünk a téli ruháit akár egy kattintással!
Jó hír, hogy számtalan kiegészítőt is találsz a téli ruha mellé.