Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Szűrés
Ár (Ft)
2 500 Ft - 11 850 Ft
Márkáink
Típus
Nem
Méret

Gyerek esőkabát, kabát

Ismerjük a gyerekeket, pontosan tudjuk, hogy az eső elől nem elbújni szeretnének, hanem kihívásként, szuper mókaként tekintenek rá (Gondolj csak bele: láttál már olyan gyereket, aki nem belement a pocsolyába, hanem kikerülte?). Éppen ezért összegyűjtöttük egy helyre a legmenőbb – akár többszínű – szuper mesehősös, vagy kedvenc figurás cuki esőkabátokat. Neked már csak azt kell kiválasztani melyik állhat rajta a legjobban!

 

Miért van szükség esőkabátra?

Játék az esőben: ez minden kisgyerek álma, hiszen nincs is jobb érzés, mint egy pár gumicsizmában áttrappolni a pocsolyákon, vagy felfedezni, hogyan változik meg a világ, amikor hirtelen vizes lesz! De az eső, a póló alá becsorgó víz azzal a veszéllyel jár, hogy csontig ázik, és esetleg megfázik. Az esőkabát úgy akadályozza meg ezt, hogy közben önfeledten játszhat, nem kell ernyőt fogni a kezében.

Egyébként ezeket a kalandokat 1780-1790-ig nem élhették át a gyerekek, hiszen akkor készítette az első esőnek ellenálló anyagot Charles McIntosh aki egy skót kémikus volt. Az esőkabátok vízállónak, ami azt jelenti, hogy viselésükkor nem engedik át a vizet. A cégek gyakran eltérő szabványokat alkalmaznak, de ha a "vízálló" szót látod, akkor a ruhadarabnak hatékonyan kell ellenállnia akár egy komolyabb felhőszakadásnak is. A mi esőkabátjaink ilyenek.

 

Hogy működik az esőkabát?

Akár hiszed akár nem az esőkabát „működik” hiszen több funkciót kell ellátnia. Futkározás, játék közben a gyerekek izzadnak, az izzadság részben azért jut át az esőkabát anyagán mert a meleg, nedves levegő a ruházaton kívülre, a hidegebb, szárazabb levegő felé húzódik. Ennek a folyamatnak a hatékonysága határozza meg, hogy mennyire érzi magát száraznak vagy nyirkosnak a kabátban.

Ugyanakkor az esőkabát vízálló. A legtöbb gyermek esőkabát tartós vízlepergető (DWR) kivitelű, ami extra védelmet nyújt az eső ellen. Amikor esőcseppek gyöngyeit látod a ruhadarab felületén, akkor ilyen a kabát. Ez azt jelenti, hogy a kabát külső felülete nem telítődik vízzel, nem rontja a hővezetést sem és nem „fázik” a gyerek a kabáton levő víztől.

 

Az esőkabát kiválasztása

A legfontosabb a méret és az évszak. A gyerekek egy egy esőkabátot gyorsan átnőnek és az sem mindegy, hogy nyáron fogja viselni (amikor nincs alatta csak egy póló) vagy ősszel, télen, aláöltözve. Ezen túl a választás örömét a gyerekre kell bízni. Ő fogja tudni kiválasztani melyik színű melyik nyomatú és melyik fazonú kabát a legmenőbb, melyiket látta máson, vagy viselné ő. A kínálatunkban a legmenőbb hősök (Disney Minnie, a Pókember, Mancs Őrjáratos vagy akár a Jégvarázsos) esőkabátokat is megtalálod, némelyiket kifejezetten vastagabb kivitelben, hogy semmiképpen se fázzon!

Ismerd meg az esőkabát választékunkat és válasszátok ki közösen a legmenőbbet!


41termék 130
41termék 130