Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Blog

Barbie

NETBolt
2023.08.06 08:15
Barbie

Tarol a mozikban a Barbie, ami akkora siker, hogy még a Google is behódolt: ha beírod a keresőbe a Barbie szót az egész monitorod rózsaszínbe borul, a világon mindenhol rózsaszín Barbie ruhába öltözött nézők rohamozzák meg a mozikat. Idén minden bizonnyal Barbie láz lesz. De te ismered  Barbie-t? Íme néhány szenzációs titok róla.

Így született Barbi

Ha nincs egy véletlen találkozás, a Mattel vállalat talán még mindig képkereteket és műanyag bútorokat árulna. A társalapító Ruth Handler azonban Svájcban utazgatott a családjával,  amikor a lánya beleszeretett a svájci - Lilli nevű felnőtt divatbabába - ami messze állt az Államokban még mindig népszerű hatalmas babáktól. Handlernek eszébe jutott, hogy ez sikeres lehet és 1959. szeptember 6-án bemutatta a Mattelnek Barbie-t. Íme néhány Barbie titok.

 

Nem is Barbie a neve

Úgy csak a barátai hívhatják, hiszen ez becenév. A teljes neve: Barbara Millicent Roberts. (A Mattel alapítóinak lánya, Barbara Handler után nevezték el; a fiukat persze Kennek hívják.)

 

Barbie világhírű, de kisvárosi

A márka története szerint Barbie hivatalosan 1959. március 9-én született a Wisconsin állambeli Willows nevű -kitalált - kisvárosában.

 

Barbie-nak hét testvére van


A 7 úgynevezett meseszám. A sárkány 7 fejű, a legénynek 7 próbát kell kiállnia, a törpék is heten vannak. Persze, hogy Barbinak is akadt 7 testvére: Skipper, Stacie, Chelsea, Krissy, Kelly,  Tutti és Todd. Ám, ha megszámolod ez összességében 8-ra sikerült. A Mattelnél aztán észbe kaptak és egyikük – Todd – eltűnt. Így – Stacie érkezéséig – 7-en voltak.

 

A leglenyűgözőbb önéletrajza van.


Barbie – élete során eddig - több mint 200 szerepet töltött be. Barbie volt többek között  paleontológus, görkorcsolyázó, McDonald's pénztáros, állatkerti orvos, üzletvezető, titkárnő, Catwoman és sajnos rapper is.

 

Háromszor volt az űrben. És hatszor indult elnökválasztáson

Az űrhajós Barbie 1965-ben debütált (négy évvel a Holdra szállás előtt), majd 1986-ban és 1994-ben visszatért. Az űrutazás után elnök akart lenni: Barbie 1992-ben jelölte magát, azóta minden
elnökválasztáskor megteszi.

 

A háza egy állatkert.

Barbienak több mint 40 háziállata volt, köztük 21 kutya, 14 ló, három póni, hat macska, egy papagáj, egy csimpánz, egy panda, egy oroszlánkölyök, egy zsiráf és egy zebra. Nem csoda, hogy ennyi állása van... rengeteg szájat kell etetnie.

 

Nehéz lenne neki vásárolni

Ma már az elfogadás jegyében létezik terhes Barbie, fekete Barbie és molett Barbie is, de tény, hogy az eredeti Barbie-nak nehezen vennél ruhát: majdnem 2 méter és valószínűtlenül vékony a dereka. Éppen ezért az új Barbiek valamennyivel jobban hasonlítanak az igazi nőkre.

 

Kennek szakítottak

Szegény Ken szerepe mindig eltörpül Barbie mellett, pedig a férje. Aztán szakítottak, majd Ken újra
Barbie pasija lett 2011 február 8-tól. Ken egyébként 2 év és 2 nappal fiatalabb, mint Barbie.

Most már mindent tudsz Barbie-ról (igaz azt nem mondtuk, hogy egészen 1971-ig nem nézett előre, mindig félrekacsintott), de ez részletkérdés. Ismerd meg inkább őt itt!