Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Szűrés
Ár (Ft)
350 Ft - 7 430 Ft
Márkáink
Típus
Nem
Méret

Barbie

Barbie, egy gyönyörű bájos szőke lány, aki imádja az állatokat. Szerelmes regénybe illő a történetük Ken-nel.
Barátnőivel imádnak vásárolni és divatbemutatókat tartani.

42termék 130
42termék 130

Barbie


Reneszánszát éli Barbie, hiszen nemrég mutatták be a világot letaroló, kicsit fura filmet: ám Barbie baba ettől függetlenül is az egyik legismertebb, legkeresettebb és legvágyottabb baba, figura. Ebben a néhány sorban nem csak a Barbie babáról tudsz meg sok mindent, hanem megtudod, milyen Barbis termékekkel várunk téged és a kislányodat is.

 

Ki is pontosan a Barbie baba?

A világ legismertebb babája, bár valószínűleg még a gyártója sem gondolta, hogy világsiker lesz, amikor bemutatta a 11 hüvelyk (29 cm) magas, felnőtt nő alakú műanyag babáját, 1959. március 9-én. Ráadásul a baba kicsit másolás volt, Barbie fizikai megjelenését a német Bild Lilli babáról mintázták, amely a Bild Zeitung című nyugatnémet újságban megjelent karikatúrafigurán alapuló, férfiaknak szánt pikáns tréfás ajándék volt.
A baba teste a megjelenése óta vitákat szít. Egy 1958-as, a Mattel által szponzorált piackutatásban a baba megjelenése előtt az anyák kritizálták Barbie-t, hogy "túlságosan tökéletes alakja van". A Mattel azonban megkerülte ezt a problémát azzal, hogy Barbie-t közvetlenül a gyerekeknek reklámozta a televízión keresztül. Ez is újdonság volt, hiszen a Mattel tulajdonképpen Walt Disney Mickey Mouse Club műsorának 1955-ös szponzorálásával az első olyan játékgyártó cég lett, amely reklámokat sugárzott a gyerekeknek.

 

Ken, a barát

A vásárlói igényekre reagálva a Mattel 1961-ben piacra dobta Barbie barátját, Kent. 1963-ban a Mattel úgy vélte, hogy a kislányoknak van barátnőjük ezért elkészítette Barbie legjobb barátnőjét, Midge-et, 1964-ben pedig Barbie kishúgát, Skippert. Később más testvérek is megjelentek, és 1968-ra Barbie- nak már színes "barát" babákat készítettek. A Barbie-baba aztán  1980-ban afroamerikai babaként is megjelent, ebben az évben debütált egy latin Barbie is.

 

Barbie támadások alatt

Képzeld el azt az amerikai világot (valamikor a 80-as évek közepén) amikor hódít a hamburger, az „egészségtudatosság” gyerekcipőben jár, a nők a konyhában és otthon vannak, gyereket nevelnek a férfiak dolgoznak. Persze, hogy Barbie egy kicsit tüske a nők szemében. Az 1970-es évek végétől kezdve a Barbie-t kritizálták az anyagiasság (autók, házak és ruhák
felhalmozása) és az irreális testarányok miatt. A Mattel erre úgy reagált, hogy többször is megváltoztatta Barbie testformáját. A 21. századfordulón a baba kisebb melleket, szélesebb derekat és vastagabb csípőt kapott, 2016-ban pedig a cég három további méretben adta ki Barbie-t: lett kicsi, alacsony és gömbölyded Barbie is.

 

Barbie a kínálatunkban


Akármilyen is a baba minden kislány álma, mindenki imádja őt. A kislányok azt látják, hogy Barbie, egy gyönyörű bájos szőke lány, aki imádja az állatokat. Szerelmes regénybe illő a történetük Ken-nel éppen ezért minden, amin rajta van izgalmas. A mi kínálatunkban is találsz Barbie kéztörlőt, mikroba is rakható bögrét, papírtányérokat a bulihoz Barbie karúszót, Barbie lufit, Barbie ágyneműt, menő Barbies napszemüveget, Barbie utazótáskát, karórát.
Természetesen minden, amit nálunk találsz eredeti ezért időtálló és biztonságos. Ismerd meg a kínálatot és válaszd ki a hozzá illőt!