Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Blog

Sonic, a sündisznó

NETBolt
2023.03.25 09:30
Sonic, a sündisznó

Kezdjük a tényekkel: Sonic a sündisznó egy cuki földönkívüli süni, akit eredetileg egy videójáték-karakternek találtak ki, ám hamar felkapta őt először a geek világ, majd áttörte a falat és a gyerekek kedvence lett. Sonic világokon repül át, kedves, cuki, de bátor, harcias, éppen olyan amilyennek egy mai gyerekszuperhősnek lennie kell. Ezért imádja a gyereked is. Íme minden, amit tudni érdemes a különös süniről.

 

Sonic a süni története

Az 1991-es Sega Genesis videojátékban debütált, és rengeteg játék, rajzfilm és képregény címszereplője, Sonic egy antropomorf (szóval emberszerű, ezért ránézésre ki nem találnád, hogy ő bizony egy süni) kék sündisznó, aki szuper sebességgel rendelkezik, és Dr. Robotnik, a gonosz tudós ellen harcol, aki a világuralomra tör. Természetesen számtalan szuperkalandban vesz részt mindaddig amíg…. a történet végét nem áruljuk el, nézd meg, szuper szórakozás.

Tudunk viszont szupertitkokat Sonicról, íme néhány!

 

Titok 1: miért kék Sonic?

Bár a mesékben bármi előfordulhat, ezért nem meglepő a beszélő oroszlán, vagy a kék emberszerű süni sem, de van magyarázat arra, Sonic miért éppen kék? Nos, a történet szerint Sonic egy laborbaleset miatt kék és szuperszonikus sebességgel is azért mozog. Eredetileg egy lassabb, barna sündisznó volt, de a baleset után sokkal gyorsabb lett.

Na, de van ebben egy kevés marketing is: a kék szín jobban illett a Sega logójához, szóval inkább kék lett.

 

Titok 2: eredetileg nem is Sonic-nak hívták

Mármint az eredeti ötlet szerint Sonicot Mr. Needlemouse-nek hívták volna. Ezzel nem csak az a baj, hogy megjegyezhetetlen, hanem az is, hogy a süni angolul hedgehog, szóval az eredeti angol neve Mr Needlemouse Hedgehog lett volna. Középfokú nyelvvizsga jár annak, aki ki tudja ejteni hibátlanul. Úgyhogy Sonic lett.

 

Titok 3: miért ennyire ismerős?

Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogy Sonic miért néz ki olyan ismerősen akkor íme a megoldás: valójában számos rajzkulturális ikon befolyásolta a dizájnját. A Sonic eredeti karaktertervezője Felix, a macska fejét és Mickey egér testét használta fel ahhoz, hogy létrehozza. Nem sok munkával megúszta, igaz?

 

Titok 4: majdnem nyuszi lett. Aztán mégsem. De mégis.

Oké, bonyolultak voltunk, máris jön a megfejtés. Mielőtt felvette volna tüskés kék alakját, Sonic majdnem egy Feel nevű nyúl lett. Ez a nyúl a fülével felszedett dolgokat, és azzal támadta az ellenséget. Aztán ezt az ötletet elvetették, de a sorozatba bekerült, a neve Cream és éppen azt tudja, amit Sonic nem: dobál a füleivel.

 

Titok 5: miért nem tud úszni?

A sünik – nem sokáig, de - tudnak úszni, Sonic nem, és ennek egészen vicces oka van. A legendás fejlesztő, Yuji Naka azt hitte, hogy a sünök a valóságban nem tudnak úszni, ezért Sonic sem.

 

Titok 6: jön az új (egész estés) film

Sőt, mire ezeket a sorokat elolvastad addigra már meg is érkezett, esetleg láttad a második részt, aminek a munkacíme nem túl bonyolult: Sonic a sündisznó 2.

Ha szereted (a gyereked szereti) a szupergyors és cuki Sonic sünit akkor kattints mert rengeteg táskánk, ruhánk, flakonunk, szendvicsdobozunk, párnánk van, olyan, amivel örömet okozhatsz a gyereknek. >>Ismerd meg őket!<<