Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Szűrés
Ár (Ft)
1 940 Ft - 2 590 Ft
Márkáink
Típus
Nem
Méret

Itatópohár

Az első kortyok


Mielőtt tovább olvasol oldjuk fel, hogy mik azok az itatópoharak? Ezek népszerű – afféle - átmeneti poharak, amit azután használunk, hogy a baba már nem cumizik, de pohárból inni még nem feltétlen megy. Az ilyen poharak (csőrös poharak) olyan fedeles poharacskák, amelyeknek van egy kis kifolyócsöve (olyan, mint a kacsacsőr), amelyből a gyermek inni tud. Az itatópoharak jó választások olyan kisgyermekek számára, akik még nem szeretnének pohárból inni.


Mi az itatópohár legjobb életkora?


Alapvetően azt kellene mondanunk, hogy nincs legjobb életkor. Az itatópohár használata segíthet a gyermeknek a cumisüvegről való leszoktatásban. A cumisüvegről való leszoktatásnak egy és kétéves kor között kell megtörténnie. Ebben a rövid időszakban a cumisüveg hasznos eszköz lehet, ha mértékkel használjuk, viszont 2+ évesen a gyereknek bögrére kell átállnia. Ha túl sokáig várunk a cumisüvegről való átállással, akkor a gyerek kortyolgatja a finomságot és sokkal gyorsabban szuvasodik a foga vagy hízik el. 

 

Akkor tehát rossz a cumisüveg?


Valójában nem, és nem is ezt mondjuk, csak azt, hogy vannak hátrányai. Ha a gyerek sokáig cumizik máshogy nyel majd, máshogy állnak a fogai és nyelv tódulás lép fel: hiszen nyelés közben alig van hova tenni a kis nyelvét. Ha nem figyelünk oda akkor a gyermeknek a jövőben fogszabályozásra vagy egyéb fogászati kezelésre lehet szüksége, hogy ezeket a problémákat orvosolja. A csőrös pohárral ez nem fog megtörténni.

 

Így válassz csőrös poharat/poharat

Próbáld ki, hogyan tudja megfogni (és együtt hogyan tudjátok). Előbb utóbb neki kell majd. Fontos választási szempont, hogy neki melyik tetszik: engedd, hogy rábökjön valamelyikre, illetve fontos, hogy cseppmentes legyen a fogantyú + az is, hogy BPA mentes legyen (nálunk mindegyik BPA mentes). A legtöbb poharunkat már 10 hónapos kortól ajánljuk.


Miért szükséges?


Azért, mert a segítségével megtanulja, hogy nem szívni kell a cumisüvegből a finomságot, hanem apró kortyonként nyelni. A nyelés üteme mellett fontos lesz a nyelv és a torok állása is. Ezeket megtanulva tud majd a gyerek bögréből inni. 

Ismerd meg a kínálatunkat és válaszd a számodra megfelelőt.


5termék 15
5termék 15