Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Szűrés
Ár (Ft)
170 Ft - 2 750 Ft
Márkáink
Típus
Nem
Méret
Szám

Torta gyertya, számgyertya

Vitathatatlan, hogy a torta és a torta kiegészítők a gyerekzsúrok (és a szülinapi bulik) sztárja. A torta az, amit mindenki vár, ami mindig emlékezetes, minden fotón szerepel majd, nem más, mint az emlékezés örök pillanata, amelyet feledhetetlenné varázsolnak a csodás gyertyák és számgyertyák. Ismerd meg a hatalmas választékunkat és dekoráld a tortát biztonságos, csodaszép gyertyákkal és számgyertyákkal.


321termék 130
321termék 130

De miért van rajta gyertya és miért fújuk el

Hogy milyen fontos kiegészítője a szülinapi tortának a gyertya, arra semmi nem erősebb bizonyíték minthogy évszázadok óta hagyomány, hogy elfújjuk, miközben kívánunk – természetesen magunkban – valamit. Ha az összes gyertyát egy lélegzetvétellel fújják el, a kívánság teljesül. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kívánságán felül, aki elfújta egész évben szerencsés lesz. Ez arra a babonára is visszavezethető, hogy a gyertyák füstje elviszi a kívánságokat az istenekhez.

Külön története van annak is, hogy mióta jelezzük a tortán az éveink számát gyertyával. A hagyomány megteremtője – állítólag - Ludwig von Zinzendorf báró, aki egy party-n annyi gyertyát szúrt a kerek tortájába ahány éves volt. Mindez még 1876-ban történt. Ezután ez a szokás gyorsan elterjedt Németországban, majd egész Európában.

Nem csak szépek és meghittek tehát a születésnapi torta gyertyái, hanem kihagyhatatlan kellékei is az ünnepnek, hiszen elfújásuk közben kívánunk valamit és évszázadok óta hagyomány is. A döntés a te kezedben van: a szülinapi tortára mehet annyi szál gyertya ahány éves az ünnepelt vagy különleges számgyertyákkal is jelezheted (ez utóbbit könnyebb talán egyszerre elfújni).

 

De hogyan válaszd ki? Így válaszd ki a szülinapi gyertyát / tortagyertát

Ahogy a torták változnak (ma már divattá váltak a különleges, az érdekes, a formatorták) velük változnak a gyertyák is. A kedves, vékony, klasszikus és színes tortagyertyák soha nem mennek ki a divatból hiszen hagyományosak és minden tortának jól állnak, de egy egy különleges tortánál érdemes átgondolni a nagyobb, látványosabb gyertyaszettet. A Pokemonos gyertyaszett, a Mancs Őrjáratos gyertyaszett, az Unikornisos gyertyaszett csodás kidolgozottságú, lenyűgöző megjelenésű és nagyobb méretű így gyönyörű de hangsúlyos kiegészítői lehetnek a tortának, ahogy a gyertyából készült feliratok (például a Happy Birthday)

A számgyertyák (melyek számtalan színben és méretben kaphatók) előnye, hogy könnyebb őket elfújni, robosztusabbak, vastagabbak ezért akár égni is hagyhatjuk őket amíg el nem készülnek a fotók, miközben költséghatékonyabbak is, hiszen a 41-et ki lehet rakni akár 2 számból, nem kell 41 gyertya.

A modern gyertyák és tortagyertyák egyébként már cseppmentesek, nem kell attól tartani, hogy a gyertyaviasz a tortára folyik, nem kormoznak és biztonságosak.

Léteznek egyedi, szinte kézzel készült csodának tűnő színes gyertyák – ilyen a Rainbow and cloud szett vagy a Dinosaur gyertya, ahogy a Train Metallic vonatgyertya – melyeket inkább a nagyobb gyertyák kedves és különleges kiegészítőjeként érdemes használni (persze rendkívül vonzó tud lenni egy egyszerűbb tortán).

A tortagyertya és a számgyertya – már csak a hagyomány miatt is – elengedhetetlen. Nézd meg a kínálatunkat és válaszd ki a számodra tökéleteset azt, amelyik illik a hangulathoz és a tortához.

Nézd csak! Ide kattintva szuper (és teljes) party szetteket is összeállítottunk. Nem csak azért izgalmas mert minden mindenhez illik, hanem azért is mert így semmit nem felejtesz ki, stílusos, feledhetetlen és mindenből a kedvencét kapja.