Telefonszám: +36202148558
E-mail: info@netbolt.eu
Kedd- Péntek: 10:00 - 15:00

Gyerek kulacs

Kicsit feleslegesnek tűnik, ahogy minden anyuka, csecsemő és gyerek kulacsban cipel magával valamilyen innivalót: hiszen majdnem mindenhol található víz, vagy valamilyen ital: ám van oka annak, hogy mindenkinél ott a kulacs. Tudj meg mindent a műanyag kulacsokról és az alumínium kulcsokról is. Miért szereti a gyerek? Miért viszi magával? Hogyan válaszd ki?

 

A cumisüvegtől a kulacsig

 

Különös, hogy először rászoktatjuk a babákat arra, hogy cumisüvegből igyanak, hogy aztán alig több mint egy év múlva átszoktassuk őket a pohárra. És ha ez nem lenne elég: eltelik néhány év a poharat ismét felváltják a kulacsok, az üvegek. Bárhogy is, körülbelül 6 hónapos korától kezdve vezesd rá a babát arra, hogy pohárból igyon, és pohárból itasd etetéskor is.

 

Miért fontos a kulacs?


A bőséges vízfogyasztás az egyik legjobb dolog, amit az egészségünkért tehetünk. Az embereknek vízre van szükségük, mert körülbelül 70%-ban vízből állunk. A folyadékpótlás segít a szervezetednek abban, hogy úgy működjön, ahogy kell. Fontos odafigyelned, mert még az enyhe dehidratáltság is okozhat olyan rossz érzéseket mint a fejfájás és a székrekedés. Ez máris elég indok lehet arra, hogy nem csak nálunk, hanem a gyerekeinknél is legyen egy palack víz.
Az eldobott műanyag vizes palackok által termelt hulladéknak pusztító környezeti hatása van, az alacsony újrahasznosítási okok miatt.


A kulacs védi a környezetet

 

Sokan nem tudják, de a nem újrahasznosított, nem elégetett vagy nem a hulladéklerakókba helyezett műanyag palackok az óceánjainkba kerülhetnek. Az óceánjainkban lévő műanyag nem csak csúnya, hanem tönkreteszi a tengeri ökoszisztémákat és pusztítást okoz a tengeri élővilág számára. A papírral vagy kartonnal ellentétben a polietilén-tereftalátból (PET) készült műanyag nem bomlik le vagy bomlik le biológiailag. Ehelyett ezek a palackok évszázadok alatt kisebb darabokra bomlanak. Egy műanyag vizespalacknak körülbelül 450 évbe telik, amíg természetes úton lebomlik. Ezek szennyezik az élővilágot.


Így válassz kulacsot


Érdemes figyelni az „önsúlyra”, azaz arra, hogy a palack önmagában mennyire nehéz, illetve arra is, hogy a beletöltött itallal együtt mennyire lesz nehéz. Fontos az ergonómiája is és a szájának a nagysága.
Ha mindez oké akkor már csak menőségi faktor marad: a kínálatunkban találsz TNT-s, Sonic-os, Mancs őrjáratos, Pokémonos, Disney-s Unikornisos, de akár Bosszúállós palackot is. Sőt, egyes esetekben külön szetteket is készítettünk, hogy minden mindenhez illjen.
Ismerd meg a kínálatunkat, nézd meg a műanyag megoldásainkat is és legyen mindig egy szuper palacknyi víz!